Избрани Новини

Четири песни отпадат от конкурсната програма на "Пирин Фолк" - Сандански

Две са на Ванеса Богданова и две на Благо Борисов

Песента „С огъня не играй“ на Ванеса Богданова (музика и аранжимент Светослав Лобошки, текст Христина Димова), която е класирана на 6-то място от Селекционното жури в Конкурса за авторска македонска песен на „Пирин Фолк“ 2021, отпада от конкурса, тъй като песента е публикувана в публичното пространство преди месец август 2021 г., което е в нарушение на правилника на фестивала.

В качеството си на организатор на фестивала „Пирин Фолк“ се очаква от кандидатите, когато се записват за участие във фестивала и изпращат композициите си за участие, предварително да са се запознали с правилника на международния фестивал за нова авторска песен и изпълнителско изкуство на песни от македонската фолклорна област „Пирин Фолк“ - Сандански 2021 и подадените композиции да отговарят на посочените критерии.

В правилника е посочено в чл.7, точка в): Творбите трябва да не са публично изпълнявани, реализирани и разпространени на носител, в ефир и интернет преди 08.2021 г. Песента „С огъня не играй“ е публикувана на 12.10.2019 г. с официален видеоклип и е излъчвана в телевизионен ефир. Ето защо няма как да участва в Конкурса за авторска македонска песен.

Съответно в Конкурса за авторска македонска песен място заема следващата по точки композиция, определена от селекционното жури и първата резерва – песента „Ергенска“ в изпълнение на Васил Вълканов (музика и аранжимент Цане Петров, текст Борче Нечовски).

Поради нарушение на същия член от правилника отпадат също:

„Халища мама тъче“ – Ванеса Богданова (публикувана на 10.08.2020)
„Клетва за обич“ – Благо Борисов (публикувана на 31.05.2019)
„Хей, момиче“ – Благо Борисов (публикувана на 18.01.2021)



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов