Избрани Новини

Бум на туристи в село Баня в разгара на морския сезон

Гостите остават за по-дълго време, а не само за уикенда

Голям интерес от страна на туристи отчитат хотелиери от разложкото село Баня. Те са изненадани, че по това време на годината, когато обикновено хората предпочитат почивка на море, в курортното село почти няма свободни места. Пълни са както малките къщи за гости, така и големите комплекси, информира БНТ.

Хотелът на Мария Юрганчева е пълен с туристи от началото на месеца. Впечатление й прави, че гостите остават за по-дълго време, а не само за уикенда, както беше до сега. "Август месец виждам, че моите резервации са вече за 1 седмица. Аз съм много учудена, че тази година има такъв интерес към село Баня. Явно хората са зажаднели да излязат, да се разходят, да се топнат в басейна и тенденцията, поне от началото на лятото е, че все повече и повече гости имаме", казва Мария.

Минералната вода и планината са нещата, които привличат туристите тук. В момента туристите са основно българи и македонци.

"Ние сме им близка дестинация и явно финансово могат да си позволят нашите почивки", допълва Мария.

Цените са различни, в зависимост от услугите, които се предлагат. В семейните хотелчета може да преспите за около 30 лв. на вечер, а в големите 5-звездни комплекси цената е около 200 лв.

През лятото броят на туристите в Баня е равен на броя на местните жители. Населението е около 3 000 души, толкова е и легловата база, която се запълва на 100 %.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов