Избрани Новини

Гласувайте за Банско в надпреварата за ски "Оскарите“!

Подкрепете Банско в надпреварата за "Най-добър ски курорт на България"

Подкрепете Банско в надпреварата за 9-та поредна титла "Най-добър ски курорт на България" от Световните ски награди (World Ski Awards) ТУК.

Вотът на страницата ще се проведе между 4 юни и 31 декември. Всеки може да гласува.
Тази година в онлайн надпреварата отново участват над 200 курорта, разположени на 5 континента. Според правилника първо се определят победителите на национално ниво, а после и в световен мащаб. Очаква се в гласуването на сайта Worldskiawards.com да се включат повече 2 млн.души. Това превръща допитването в най-голямото в бранша и едно от най-мащабните, провеждани официално изобщо.

Банско е един от малкото курорти в света с пълен комплект от 8 приза и от 8-те издания на Световните ски награди.

През 2021 година Банско е с номинации в 3 от 4-те основни категории.
В най-значимата от тях "Най-добър ски курорт" Банско отново се състезава с Боровец, Пампорово и Витоша.
В надпреварата за най-добър хотел на 2021-та „Кемпински Гранд Арена Банско“, който има вече 7 титли, ще премери сили с местните си конкуренти „Лъки Банско“, „Регнум Банско Апарт Хотел & Спа“, „Гранд Хотел Банско“ и „Премиер Лъкшъри Маунтин Ризорт“, спечелил отличието през 2016-та. В същата категория са още „Рила“ и „Ястребец“ от Боровец, както и „Орловец“ от Пампорово.
3 шалета от Банско влизат в надпреварата в едноименната категория - това са „Жора“ и „Мила“, както и „Диана-Рос“. Те ще се борят с „Вила Гела“ от Пампорово и „Вила Стрезов“ от Боровец.

За 2021 година Банско има най-много номинации за Световните ски награди от България - общо 9.
Домакин на церемонията по връчване на статуетките на Световните ски награди по традиция ще бъде хотел „Ароса“ в Кицбюел.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)