В Ново Ходжово бе открита паметна плоча на лейт. Иван Батьов Иванов (снимки) - blagoevgrad.utre.bg

В Ново Ходжово бе открита паметна плоча на лейт. Иван Батьов Иванов (снимки)

23 юли 2021, 16:00 | blagoevgrad.utre.bg

Бил е командир на граничната застава

С възпоменателна церемония днес в село Ново Ходжово, община Сандански бе открита паметна плоча на командира на граничната застава лейтенант Иван Батьов Иванов, загинал през 1949 г., когато е едва 25-годишен.
Паметната плоча е поставена по инициатива на общинската организация на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва - Петрич с подкрепата на община Сандански.
Кметът на община Сандански Атанас Стоянов връчи плакети за родолюбива и патриотична дейност на о.з. ген. м-р Стефан Найденов Ангелов - командващ войските на МВР и командващ гранични войски на България (1990-1992 г.), о.з. полк. Павел Петров Станев - гл. секретар на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва в България, старшина Методи Костадинов - старшина от запаса и подп. о.з. Лозан Анастасов - председател на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва в Петрич.
За подкрепата и съдействието за поставянето на паметната плоча кметът Стоянов получи почетния знак на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, а след три години, когато се навършват 100 години от рождението на лейт. Иван Иванов, ще бъде издадена книга за живота и делото на командира.
На церемонията присъстваха близки и роднини на лейтенант Иванов, които изказаха своята благодарност, че делото на техния родственик не е забравено.


Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета