Задържан е младеж за палежи край ромските квартали на Петрич - blagoevgrad.utre.bg

Задържан е младеж за палежи край ромските квартали на Петрич

24 юли 2021, 16:40 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    Община Петрич

  • Снимка:
    Община Петрич

  • Снимка:
    Община Петрич

Предстои да се разбере какви са мотивите за паленето

След поредния палеж в терените, близо до ромските квартали на Петрич, служителите на звено „Общинска охрана“, които дежурят и на място, успяха да задържат младеж в момента на паленето. Веднага е подаден сигнал до полицията, където лицето е отведено за разпит, който се провежда и в момента. Предстои да се разбере какви са мотивите за паленето, както и има ли стимули за извършването на това престъпно деяние от непълнолетното лице.

Години наред жителите на Петрич са потърпевши от подобния действия на хора, които безразборно палят и тровят въздуха, създават обяснимо напрежение и рискове от разрастване на пламъците, а също и нанасяне на щети. Ежедневно служители на петричката пожарна получават сигнали и отиват да гасят поредното огнище край ромските квартали. Последно стана ясно, че са малко гумите, които се палят, преобладават отпадъци, пластмаса, седалки от бракувани автомобили и други. И днес не е имало запалени гуми.

Община Петрич ще продължи с целенасочените действия за прекратяване на това явление, което повече от десетилетие трови града. Призовава всеки, който има информация или е свидетел на престъпните деяния, да подава своевременно информация за залавяне на виновните.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета