Избрани Новини

ФК "Пирин": Силно второ полувреме, но загуба в Коматево

Следващият мач е домакинството на "Берое" на 2-ри август

Пирин започна със загуба с 1:2 сезон 2021/22 в Първа лига. „Орлетата“ изиграха силно второ полувреме, но все пак отстъпиха на своя съперник в среща от 1-ия кръг на efbet Лига, която се проведе на спортния комплекс „Ботев 1912“ в пловдивския квартал Коматево. Това бе първи мач за Пирин в елита след три годишно отстъствие.
Па Конате в 19-ата минута откри за домакините, а Маркиньос удвои в 41-ата. Стилян Николов в 54-ата минута отбеляза гола за нашия тим.

Началото бе равностойно, а в 18-ата минута Петър Занев направи сериозен пропуск. След удар, блокиран от защитник в жълто-черно, топката падна на левия крак на Занев в наказателното поле, който обаче не я намери по най-добрия начин и стреля в аут.

Минута по-късно Ботев откри чрез Па Конате. Пробив на Николай Минков по десния фланг завърши с центриране към далечната греда, където Па Конате беше оставен непокрит и се разписа с удар с глава.

В 26-ата минута добър авантаж позволи на Маркиньос да излезе сам срещу Петров, който се намеси безупречно.

В 36-ата минута Спас Георгиев беше намерен в наказателното поле. Той овладя, обърна се и стреля, но право в ръцете на Аргилашки.

В 41-ата минута Атанас Илиев получи топката в центъра на терена и продължи с едно докосване към Маркиньос, който се устреми към вратата и прати топката в мрежата.

След почивката нашият отбор заигра с повече агресия и пренесе топката трайно в полето на съперника.

В 53-ата минута Георги Аргилашки спаси удар на Станислав Манолев с глава, насочен под горната греда.

Минута по-късно Пирин изравни. След разбъркване в наказателното поле и няколко блокирани удара Стилян Николов промуши топката в мрежата за 1:2.

В 76-ата минута Станислав Манолев изпълни добър пряк свободен удар. Той прехвърли стената, но топката излезе в аут.

Следващият мач на Пирин е домакинството на Берое в понеделник, 2-ри август, от 21:00 ч. на стадион “Христо Ботев”.

БОТЕВ – ПИРИН 2:1 1:0 Па Конате (19), 2:0 Маркиньос (41), 2:1 Стилиян Николов (54)



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)