Избрани Новини

Младежи обучаваха възрастни хора на дигитални умения като част от кампанията „Влез в мрежата“

Русе се присъедини към кампанията „Влез в мрежата“ с весели танци, много награди и добро настроение. Водещи на събитието, което се състоя пред сградата на Държавна опера – Русе, бяха популярният тандем Катерина Евро и Александър Кадиев.

Кампанията е част от програмата „Развитие на човешките ресурси“ на ЕС и се провежда в няколко големи града в страната – Русе, София, Пловдив, Сандански, Стара Загора, Варна и Бургас. Целта й е да повиши дигиталните умения на по-възрастните и да събере мнението на общността за бъдещето на Европа.

Празникът започна с танц на популярното предизвикателство "Йерусалема”, което привлече всички присъстващи да се включат от място. Своите танцувални умения показаха децата от Младежкия дом в Русе, танцово студио „Импулс“, мажоретен състав „Екстрийм“, народните танцьори от фолклорно танцово студио „Зора“, певците от хор „Св. Георги Победоносец“, вокална група „Приста“ и бойците от спортен клуб „Калагия“.

Младежи от МГ „Баба Тонка“ бяха разпределени в отбори с по-възрастни хора от публиката и заедно трябваше да се справят с различни задачи, свързани с дигитални умения – да си платят сметките, да влязат в интернет сайт, да създадат електронна поща, да пазаруват онлайн и да проведат видеоразговор. За най-бързите отбори имаше награди.

По време на събитието ученици и студенти от Младежкия парламент на Русе анкетираха желаещите за дигиталната трансформация на Европа. Водещите задаваха въпроси на русенци, свързани с тяхната интернет грамотност.

Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ е част от „Конференция за бъдещето на Европа“ и продължава през следващите 7 години с различни обучения за повишаване на дигиталните умения. В конференцията може да се включи всеки жител на Европа, като сподели своето мнение и идеи за оформяне на общото ни бъдеще.

Линк към страницата на „Конференция за бъдещето на Европа“ можете да намерите тук.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов