Избрани Новини

Започва Панаир на туризма в Белица

Участва Източен регион, Северна Македония

От днес всяка вечер от 19.00 ч. ви очаква един своеобразен пъстър празник, посветен на тридневния Панаир на туризма в Белица, с участието на Източен регион, Северна Македония. 
С подкрепата на кмета на Община Белица Радослав Ревански в изпълнение на Дейност 10 от проект „Културен мост през вековете“ с Реф.№ CB006.2.21.107, финансиран по програма Интеррег- ИПП ТГС България – Република Северна Македония 2014-2020 г. от 19.00 ч. в Белица ще се проведе Панаир на туризма.
На специални щандове селата и градовете, разположени в Източния регион на Република Северна Македония - Щип, Кочани, Пехчево, Истибана, Русиново, Зръновци, Крупиште, Кочани и Пробищип ви предлагат да си закупите ръчно изработени продукти от природни материали, земеделски продукти, пчелни продукти, разнообразни плетива, бродерия с репродукция на Пикасо, сапуни, изработени от природни масла, шалове, сувенири от дърво и много други изделия, произведени от сръчните ръце на хората от Северна Македония.
Община Белица ви предлага билки, гъби, сладка от горски плодове, пчелен и боров мед от природата на Рила планина, ръчно изработени сувенири, плетива, бродерия и продукти от земеделието.
Богата културна програма, представена от творческите групи при читалище „Георги Тодоров  1885“ с участието на Ансамбъла за народни пести, фолклорните танцови състави, групите за характерни и класически танци ще ви забавлява от 19.00 ч. до 22.00 ч.. За първи път пред общността на Белица и гостите на града ще бъде представен рекламния филм „Докоснете духа  на Белица“ с ефектни кадри от теснолинейката, Пирин, Рила и Родопите, от населените места и  хора в региона. Фолклор със самодейната фолклорна група. Археологически кадри, музей Белица, културни и исторически места и институции. Традиции и занаяти, туристически обекти.
Във втория ден освен щандовете на местните производители от Източния регион на Северна Македония и Община Белица ви очаква богата културна програма с представителни групи от с.Горно Краище и с.Краище.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов