Избрани Новини

Нов пожар пламна вчера в изгорелите складове в Кресна

Крими

27-07-2021, 15:04

Снимка:

pixabay.com

Автор:

blagoevgrad.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пожарът в Кресна нанесе щети за 500 000 лв.

Горят складове в Кресна

Стойността на щетите е в порядъка на няколко стотици хиляди лева

Нов пожар пламна вчера в изгорелите складове в Кресна. Пламъците лумнали от тлеещите огнища и собствениците започнали да гасят сами с подръчни средства, докато дойде пожарната. На място е изпратена водоноска на фирмата по чистота, която е започнала да облива терена, заяви кметът на Кресна Николай Георгиев.

„Складът почти е сринат със земята. Изгоряха тонове брашна, амониева селитра. Успяхме да спасим компютъра, в който е цялата информация за стоковата наличност в склада. До два дни ще знаем на колко възлизат щетите”, заяви вчера за „Струма“ Спас Бачев, отговорник за склада на фирма „Диамант инвест“ на бизнесмена Евгени Десподов.

„Щетите са огромни – изгорели са микробус, мотокар, металното хале”, каза Васил Десподов, брат на бизнесмена и баща на футболиста Кирил Десподов, с когото репортер на „Струма“ разговоря.

По първоначални данни унищожени са над 7,5 тона амониева селитра, 100 т брашно и 2 т зехтин, като стойността на щетите е в порядъка на няколко стотици хиляди лева. Огънят е тръгнал от неизправно ел. табло в склада на фирмата за биопродукти „Моравско село“, но причините за пожара все още са в процес на изясняване. Образувано е досъдебно производство, предстои назначаването на експертизи, съобщиха от Районна прокуратура.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)