Избрани Новини

Пийте повече вода в горещините

Яжте много богати на хранителни вещества зеленчуци и плодове

Пиенето на вода може да се окаже трудно, ако не сте свикнали да консумирате редовно достатъчно количество от нея, затова започнете да привиквате постепенно. Пробвайте да изпивате по една голяма чаша то­пла вода с лимонов сок сутрин, след това вземете бутилка от 1 л вода със себе си и пийте по малко от нея през деня. Когато усетите, че вече не ви е проблем, преминете към бутилка от 1,5 л. Разбира се, не се насилвайте да пиете повече вода, отколкото можете. Освен това подпомагайте работата на черния дроб и бъбреците и с други средства – не консумирайте стиму­ланти и алкохол и яжте много богати на хранителни вещества зеленчуци и плодове.

Оказва се, че една трета от работещите пият по-малко от един литър вода на ден. Това количество е недостатъчно за поддържането на оптимален воден баланс в организма и може да доведе до негативни последици. Според проучването на БАУХ 42% от хората, които пият под литър вода по време на работа, се чувстват изморени почти всеки ден, а 34% от хората, които пият същото количество на работното място, страдат от главоболие поне веднъж седмично. Фактите са категорични – над 80% от хората, които пият повече от един литър вода по време на работа, споделят, че имат добър жизнен тонус и високо ниво на концентрация.

Според специалистите осигуряването на вода в офиса е един от факторите, който допринася за комфорта на служителите, спомага за добрата работна среда и повишава нивото на концентрация. Работодателите, които предоставят на служителите си вода, се възприемат като отговорни и загрижени за здравето и тонуса на хората в организацията, независимо дали става дума за държавния или за частния сектор



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)