Избрани Новини

Днес е традиционният събор на Попови ливади

Той е по повод 118-та годишнина от избухването на Илинденско – Преображенското въстание

След година прекъсване заради пандемията, Община Гоце Делчев организира традиционния събор в село Попови ливади по повод 118-та годишнина от избухването на Илинденско- Преображенското въстание. Тази година съборът ще се проведе днес.
Програмата ще започне в 10.30 часа пред паметника на Гоце Делчев на Попови ливади със заупокойна молитва за загиналите в Илинденско-Преображенското въстание и молебен за здраве, които ще отслужи Неврокопският митрополит Серафим. След това на паметника на Гоце Делчев ще бъдат положени венци и цветя в знак на признателност и преклонение пред паметта на участниците във въстанието.
В 11.30 часа на голямата поляна в село Попови ливади ще започне празничният концерт. В програмата ще участват оркестрите „Щуро маке“, „Уникат“, „Ивелия“, „Неврокоп“, „Македонски ритми“, „Европа“ и оркестърът на Панчо Иванов. Тази година специалното участие в празничната програма е на Николина Чакърдъкова и Неврокопския танцов ансамбъл, както и на Димитър Туджаров-Шкумбата.
Осигурен е организиран транспорт от Гоце Делчев до Попови ливади. Автобусите ще тръгват от площад „Гоце Делчев” от 8.00 часа и ще се връщат обратно след 16.00 часа. 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)