Избрани Новини

Обучават застъпници за природата в Благоевград

Ще се проведе днес от 13:00 ч. в Регионалния исторически музей

Този уикенд в Благоевград се организира обучение за зелено застъпничество. Обучението в Благоевград ще се проведе днес от 13:00 ч. в Регионалния исторически музей (многофункционална зала).

Обучението е организирано в рамките на проект „Информирано гражданско участие в полза на природата“, подкрепен от Финансовия механизъм на ЕИП.
Обучението „Застъпници за природата“ е насочено към всички, които желаят да научат как работи българското законодателство в областта на опазването на околната среда. Целта е участниците да се запознаят със законовите инструменти и чрез примери за успешни кампании да се научат да ги прилагат в защита на реки, гори, въздух и почви в региона.
Лекторите Тома Белев и Симеон Арангелов от Асоциацията на парковете в България и Андрей Ковачев и Петко Цветков от Сдружението за дива природа БАЛКАНИ ще обяснят какво представлява Оценката за въздействие върху околната среда (ОВОС) и как гражданите могат да изискват информация по Закона за достъп до обществена информация. Специално внимание ще се обърне на Закона за устройство на територията и инструментите за гражданско участие като подписка и референдум.
Във втората част на обучението ще има дискусия с експертите, в която ще се обсъдят местни екологични проблеми и възможните подходи за решаването им.
Обученията „Застъпници за природата“ се организират от Асоциацията на парковете в България и Сдружението за дива природа "Балкани" и са част от дейностите по проект „Информирано гражданско участие в полза на природата“, подкрепен от Финансовия механизъм на ЕИП.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов