Избрани Новини

Започнаха поетапно ремонтите на улици в села на община Петрич

Изкърпва се и уличната мрежа в по-малките населени места на общината

Три улици ще ремонтира след спечелена обществена поръчка фирмата „Растер - юг“. Работата започна на ул.„Огражден“, с.Първомай, където трябва да се положи нов асфалт върху част от нея, да се ремонтират шахтите и да се поставят нови бордюри. Ще се ремонтира и част от ул.„Маркови кладенци“ в село Първомай, където дейностите са идентични – нов асфалт, ремонт на шахти, нови бордюри. На част от двете улици се подменя и водопроводът, а освен тях нов асфалт ще има и върху част от ул.„Самуилова крепост“. Изкърпване ще се извършва на ул."Брегалница", с.Кулата.

Фирмата „Живел Енерджи" подписа договор с Община Петрич за ремонт на четири улици в села. Първата е ул."Васил Коларов", с.Марикостиново, която ще бъде с нова настилка, ще има нови бордюри и отводнителна решетка. Втората улица в село Марикостиново, която е включена в тези средства, е ул."Братя Миладинови". Тя също ще бъде бетонирана и ще има нови бордюри и отводнителни решетки. Благоустрояване започна и на ул."Витоша", с.Кърналово. Първо се подменя водопроводът, а след това ще има нова настилка.

Третата фирма, която спечели поръчка на Общината за ремонт на улична мрежа, е „Стройкомерс - 58“. Фирмата започна ремонта на улицата, която води към черквата на с.Генерал Тодоров. Освен настилка ще бъдат поставени бордюри и изградена отводнителна решетка. Предстои започване и на ремонтни дейности на ул."Христо Ботев", с.Рупите. Улицата ще бъде ремонтирана, ще се ремонтират канализационните шахти, ще се изгради нова отводнителна решетка.

Приключва обществената поръчка за ремонт на улици в още три села на община Петрич – ул„Старошево“, с.Старчево, ул.„Т11 – Т13“, с.Тополница, ул.„Т14 – Т16“, село Тополница, и ул„Калабак“, с.Михнево. Изброените улици са без настилка, ще бъде сменен и водопроводът  преди полагането й. Само една фирма кандидатства по поръчката.

Работа по изграждане на канализацията в село Кавракирово също предстои да започне. Ще се изгради основният канализационен клон на селото, който ще отвежда всички отпадни води. До всеки един от имотите са предвидени сградни канализационни отклонения. Строителните дейности се извършват поетапно. Средствата за ремонтите бяха отпуснати на община Петрич с постановление на Министерския съвет. Разпределението им стана след проведена среща между кмета на общината Димитър Бръчков и кметовете на селата. Междувременно се наложи извънредно да се ремонтира и критична улица в село Дрангово, аварийно се извърши частично бетониране и отводняване на улица и в село Митиново. В момента се изпълнява и поръчката за изкърпване на уличната мрежа в по-малките населени места на община Петрич.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов