Избрани Новини

"Пирин" направи обрат, но допусна загуба

Записа загуба с 2:3 в домакинството си на "Берое"

Пирин записа загуба с 2:3 в домакинството си на Берое в мач от 2-ия кръг на Първа лига. „Орлетата“ направиха обрат, след като още в 7-ата минута Алуин Фол изведе Берое напред в резултата. Красимир Станоев изравни от дузпа в 14-та минута, а Станислав Костов изведе нашия отбор напред в 24-ата. Ключовият момент дойде в самия край на двубоя, когато Спас Георгиев бе изгонен в 84-ата минута, а секунди по-късно Омар Сако вкара за 2:2. В продължението на срещата Джунейт Али донесе трите точки в актива на Берое. Двубоят се игра под постаянната подкрепа на пулликата на стадион “Христо Ботев”.
След първоначалния натиск, който оказа Пирин, Берое откри резултата още в 7-ата минута. Стив Фуртадо центрира в наказателното поле и намери Алюн Фол. Нападателят успя от воле с левия крак да засече топката и да я прокара през краката на Петър Петров – 1:0.

4 минути по-късно се стигна до ситуация, след която „орлетата“ получиха правото да изпълнят дузпа. След центриране на Станислав Манолев Брахими се опита да завърши атрактивно със задна ножица, но Реян Даскалов изчисти с ръка. Първоначално не последва сигнал от главния съдия, но след преразглеждане на ВАР Радослав Гидженов промени решението си и посочи бялата точка. Красимир Станоев не сбърка и вкара за 1:1.

В 24-ата минута Пирин направи обрата пълен. Тогава Бодуров намери Костов, който напредна и подаде към Станислав Манолев. Манолев върна обратно на нападателя, който с плътен шут по земя преодоля Нордин Бакер и вкара за 2:1. В 38-ата Занев пусна дълга топка напред към Станислав Костов, който се откъсна от отбраната на “заралии”, но бе изпреварен от Бакер и стражът улови.

В 47-ата минута нашите момчета пропуснаха страхотен шанс да вкарат и трети гол. Станислав Костов се освободи от Александър Цветков и с чудесен пас изведе на добра позиция Спас Георгиев. Крилото на “орлетата” обаче стреля неточно. 13 минути преди края Илиян Стефанов се оказа на чиста позиция и стреля, но Петров парира удара му. В 84-ата минута Спас Георгиев остави Пирин с 10 души на терена, след като бе санкциониран с втори жълт картон. След последвалото статично положение Симеон Мечев центрира в наказателното поле и намери централния бранител Омар Сако, който отбеляза с глава.

В 92-ата минута Берое направи още един обрат в мача. Джунейт Али подаде към Илиян Стефанов, който върна обратно към нападателя и той с прецизен удар преодоля Петър Петров – 3:2.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов