Избрани Новини

В Банско се проведе бизнес форум

Той бе под надслов "Занаятите – потенциал за туристическото развитие на Югозападен район”

В рамките на Международната седмица на ръчното, традиционно изкуство, в Банско се проведе бизнес форум под надслов „Занаятите – потенциал за туристическото развитие на Югозападен район”.
Дискусията беше организирана от Община Банско и Международната мрежа "ХоумНет Източна Европа и Централна Азия” под патронажа на Националния съвет по туризъм. Модератор на форума беше доц.д-р инж.Румен Драганов, член на Контролния съвет на Сдружение Национален борд по туризъм. Лектори на събитието бяха културологът проф.Евгений Сачев и д-р Алексиева.
В обръщението си към участниците в бизнес форума кметът на община Банско Иван Кадев акцентира върху значението на фестивалите и местните събития като ключови елементи в стратегиите за регионалното развитие.
Представители на Узбекистан и на Киргизстан разказаха за предприетите от съответните държави действия за насърчаване развитието на традиционните занаяти в икономически и социален аспект.
Участниците във форума се обединиха около мнението, че Международната седмица на ръчното, традиционно изкуство с мотото „Традиции в бъдещето и бъдеще за традциите” изразява в синтезиран вид взаимовръзката на занаятите и туризма и посоката на развитие. Бе изразена надежда, че седмицата на занаятите в Банско ще се провежда ежегодно, като бъде разширен международния и́ обхват.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов