Опасността от нови пожари не е отминала - blagoevgrad.utre.bg

Опасността от нови пожари не е отминала

06 август 2021, 16:57 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    Община Благоевград

В Благоевград обсъдиха пожароопасната обстановка

Кметът на община Благоевград Илко Стоянов обсъди днес пожароопасната обстановка в региона с кметове, кметски наместници и ръководители на институции. В срещата участваха областният управител Николай Шушков, главен комисар Николай Николов – директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението”, инж. Дамян Дамянов – директор на ЮЗДП, старши комисар Георги Кандев – директор на ОД на МВР, Васил Митов – директор на Регионална дирекция "Гранична полиция" – Кюстендил, главен инспектор Красимир Уруджолов, началник на 01 РУ – Благоевград, главен инспектор Васил Петров, вр.и.д. началник на 02 РУ – Благоевград.
Опасността от нови пожари не е отминала и всички трябва да бъдат много внимателни, за да не се допуска възникването на нови огнища. Представителите на отговорните институции заявиха готовност да действат координирано при възникване на нови пожари. Те са във връзка с кметствата и дежурните екипи по места, за да се реагира бързо и адекватно. Кметът Илко Стоянов увери, че Общината ще съдейства максимално при нужда, а системата за ранно известяване работи и е проверена.
Участниците в срещата призоваха населението да внимава при паленето на огън. Хората, които приготвят зимнини, не бива да оставят и за миг без надзор огнищата. Препоръката към тях е да отложат тази дейност за по-късен период, когато обстановката няма да е толкова пожароопасна. Другият съвет е да не се коси тревата, тъй като само една искра е достатъчна, за да пламне цялото поле.


Коментари (1)

Потребител
Вальо
Заплатаджии! Не идат да гасят - съвещания си правят умниците! Не ги е срам,у затриха двете момчета!
06 август, 17:17 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета