Избрани Новини

Започна Банско Джаз Фестивал (снимки)

Началото на фестивалната програма започна силно с три великолепни дами

Очакваното с много вълнение начало на Банско джаз фестивал дойде. В разкошната лятна вечер, на сцената в центъра на Банско, фестивалът бе открит от кмета на общината Иван Кадев.
От името на обществеността на Банско и всички музиканти, които ще участват в новото му издание, той отдаде почит към д-р Емил Илиев – основателят и радетелят на фестивала. Защото Банско джаз фестивал е на всеки един от нас, той е създаден да радва, да обединява и да насочва погледа ни напред, заяви кметът на Банско.
Специален гост на общинското ръководство на откриването беше областният управител Николай Шушков. Хиляди хора се събраха на площада в центъра на града, превърнат в огромна концертна зала на открито.
Началото на фестивалната програма започна силно с три великолепни дами – Камелия Тодорова, Милица Гладнишка и Рут Колева – Ladies of Jazz&Soul с група The Fingerstones. Те зададоха високото ниво, на което до края на вечерта останаха музикантите от Old Gold Band.
В неделя вечер на сцената ще се качат Цветан Недялков & Веселин Койчев квартет, група Фолтин от РСМ, музикантите от Фънкалеро и Елена Сиракова.
Лятото в Банско е горещо, в пряк и преносен смисъл, сега ще става все по-горещо, защото започва Банско джаз фестивал, беше категоричен кметът на община Банско Иван Кадев на откриващата пресконференция на събитие номер едно в културната програма на общината, която се проведе преди концерта.
Фестивалът е под надслова „Всички в джаза! Всички в Банско!” С това издание ние целим да покажем уважението и почитта си към приятеля, когото загубихме миналата година - д-р Емил Илиев, инициатор и основен двигател на джаз фестивала в Банско. Приемственост и развитие е посоката, в която работихме през последните месеци, за да създадем този фестивал, заяви още Иван Кадев.
Програмата на основната сцена в центъра на Банско е изключително разнообразна и показва най-добрите образци на съвременната джаз музика у нас и в чужбина. Програма, която демонстрира силата на човешкия дух и творческата енергия, които не могат да бъдат затворени от стени и ограниченията, които пандемията наложи.
Тази година Банско джаз фестивал поставя начало на инициатива за подкрепа на млади джаз музиканти чрез дневна сцена в парка, където младите творци могат да се изявят.
Изненадите не свършват с втората сцена. В часовете между концертите са подготвени семейни активности с атрактивни теми като ”Тичай, мамо! Бягай, тате!”, "Баба Яга пасти да яде”, „Каква футболна драма, уважаеми зрители”, „Юнаци с тумбаци” и много други. След сцената на площада, в късните часове фестивалната програма ще прелива в джем сешъни в бар Джинджър, съобщи Илияна Щерева от Асоциация "Фестивалите в България", която съдейства на Община Банско в организирането и провеждането на фестивала.
Вики Алмазиду, Стефка Оникян и Генчо Въртовски споделиха своите емоции, свързани с Банско джаз фестивал и представиха музикалните проекти, на които почитателите на джаз музиката ще станат свидетели по време на фестивала.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов