Избрани Новини

Програма "Произведено в България” откри изложба в Банско (снимки)

Представя синтез на изкуствата в изложбата на живописни и акварелни творби на български автори

От днес до края на Банско джаз фестивал, Програма „Произведено в България” представя синтез на изкуствата в изложбата на живописни и акварелни творби на български автори. Кураторът на изложбата Адриана Цветкова сподели радостта на авторите и организаторите да участват в артистичната и уникална палитра на различни изкуства, която грее в Банско всяка година по време на джаз фестивала.
В Дома на изкуствата свои творби са подредили художниците Анатолий Станкулов, Андрей Янев, Владимир Цоневски, Дарина Янева, Здравка Русева, Иван Гоцев, Иван Яхнаджиев, Николай Янакиев, Мая Бисерова, Краси Тодоров, Лаура Димитрова, Стефан Алтъков, Цветанка Грънчарова, Юлиян Станкулов и Ялмур Станкулова. Красив щрих към платната е изложбата на шапки на Ирина Сардарева.
Кметът на община Банско Иван Кадев откри изложбата с пожелание към авторите за творческо вдъхновение и много срещи с българска и чуждестранна публика. Той акцентира върху приоритета, който трябва да имат държавната и местната власти в областта на културата, а именно - подпомагане на българските творци във всички изкуства в трудните времена на ограничени възможности за изява.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов