Избрани Новини

Официални гости от Турция посетиха Банско

Тук беше н.пр. Айлин Секизкьок - посланик на Република Турция в София

Специални гости на община Банско в петата вечер на Банско джаз фестивал бяха н.пр. Айлин Секизкьок - посланик на Република Турция в София, директорът на Аджъбадем Сити Клиник  Мехмет Айдън Айдоан и директорът на Турските авиолинии в България Мехмет Гюркайнак, съпровождани от Бурхан Немутлу – генерален мениджър на хотел "Регнум". Традиционно добрите връзки на община Банско с посолството на Турция бяха укрепени чрез съдействието на дипломатическото представителство, болница Аджъбадем и Турските авиолинии за организиране и провеждане на джаз фестивала.
Кметът на община Банско Иван Кадев проведе делова среща с официалните гости, на която беше обсъдено разширяването на културните връзки на Банско с Република Турция и партньорските отношения с община Ерзурум. Бяха обсъдени възможностите за представянето на Банско на турския туристически пазар и туристическия обмен.
Гостите от Турция, заедно с хилядната публика на централния площад в Банско, се потопиха в красотата на балканската музика с джазово звучене в изпълнение на едни от най-талантливите турски джаз музиканти – китаристът Билал Караман и саксофонистът Бариш Ертюрк, със специалното участие на Иво Папазов-Ибряма.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов