Избрани Новини

Започва дарителска кампания за ремонт на покрива на инфекциозно отделение

Необходимите средства са близо 80 000 лв.

На пресконференция днес кметът на община Благоевград Илко Стоянов и изпълнителният директор на МБАЛ - Благоевград д-р Огнян Митев отправиха апел към благоевградчани да се включат в дарителската кампания за ремонт на покрива на инфекциозно отделение.
Лечебното заведение за болнична помощ е акционерно дружество с търговска дейност, финансира се от Националната здравноосигурителна каса и получаваните финансови средства са недостатъчни за покриване на разходите.
Кметът Илко Стоянов поясни, че се налага да подкрепим и помогнем на болницата в създалата се ситуация с разпространение на коронавирусна инфекция. Акцията по дарение е превантивна мярка.
„Трябва да предприемем бързи действия с подсигуряване на необходимите условия за лежащо болни, предвид пандемичната обстановка в страната и идваща нова вълна на коронавирусна инфекция“ – заяви кметът Илко Стоянов.
В МБАЛ - Благоевград се лекуват пациенти с инфекциозни заболявания не само от община Благоевград, но от цялата Благоевградска област, включително и от съседната Кюстендилска.
Болничният директор д-р Огнян Митев също апелира за подкрепа от обществеността и заяви, че е започната процедура за ремонтни дейности, необходимите средства са близо 80 000 лв.
Дарителската сметка на МБАЛ – Благоевград е посочена на сайта на болницата http://www.mbalblagoevgrad.com/


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов