Избрани Новини

Банско e "входна врата“ за разнообразни маршрути за пешеходен туризъм

Пирин планина е подходяща за планинско бягане и алпинизъм

Банско e „входната врата“ за богатите и разнообразни маршрути за пешеходен туризъм, планинско бягане и алпинизъм, които предлага Пирин планина. Тези маршрути са едни от най-посещаваните в България и са подоходящи за всякак възраст и пол.
Обектите за пешеходен туризъм и планинско бягане са над 10 (брой на изходните пунктове), а 12-те маркирани маршрута имат обща дължина около 200 км.

Обектите за алпинизъм и скално катерене са 21, с над 45 маршрута и варират между високопланински и алпийски височинен пояс. Като цяло, планината тук е много атрактивна за тренировка и усъвършенстване на уменията на алпинисти и катерачи.

Освен че предлага целогодишно много възможности за нощувка и прехрана, Банско е и база на Планинската спасителна служба (тел. 07443/ 3075 и 3076) и отправна точка на маркирани туристически маршрути за хижите “Бъндерица” (3.30 ч.), “Вихрен” (4 ч.) и “Дамяница” (4 ч.), откъдето може да се продължи в различни посоки из Пирин, а от първите две да се изкачи и връх Вихрен за около 3 часа.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов