Избрани Новини

Засилено е полицейското присъствие за празника на Бялото братство в Рила

Бялото братство посреща изгрева на слънцето от Молитвения хълм

Изготвен е план за провеждането на специализирана полицейска операция на територията на община Сапарева баня. Полицаи ще следят в района на събора и по маршрута за придвижване на участниците и гостите за недопускане на инциденти и нарушения на обществения ред, които да помрачат празника, каза  говорителят на полицията в Кюстендил Катя Табачка, предаде Радио Благоевград. 
Съборът вече е започнал, но кулминацията му е на 19 август.  Ежегодният лагер в Рила планина събира освен последователи на Петър Дънов, известни като Бялото братство, и много туристи, идващи за да видят ритуала "Паневритмия". Той се изпълнява край езерото "Бъбрека" на 19 август, когато последователите на Петър Дънов посрещат своята Лятна (Слънчева) Нова година.
Бялото братство посреща изгрева на слънцето от Молитвения хълм. Дъновистите вярват, че изгревът на 19 август има магически способности. Според тях човек, посрещнал първите слънчеви лъчи в този ден високо в планината, се зарежда с енергия и здраве за следващите 12 месеца. Празничната паневритмия се изпълнява край езерото "Бъбрека".  По време на играта, която продължава около два часа, всички са облечени в бяло.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов