Избрани Новини

Търсят се гвардейци

Кандидатите за приемане на военна служба в НГЧ трябва да подадат заявление до 7 октомври

Със заповед на служебния министър на отбраната Георги Панайотов е обявен конкурс за заемане на 24 войнишки длъжности в Националната гвардейска част (НГЧ).

Конкурсът ще бъде в Националната гвардейска част от 8.00 ч. на 25 и 26 октомври 2021 година. В него могат да участват български граждани, завършили средни или висши училища.

Длъжностите са за гвардейци, озвучител, шофьори и др.

Кандидатите за приемане на военна служба в НГЧ трябва да подадат заявление в срок до 7 октомври до нейния командир чрез структурите на Централното военно окръжие (ЦВО) по местоживеене /постоянния си адрес/.

Конкурсът включва измерване на антропометрични данни, изпит по физическа подготовка, изпит - тест за обща култура, и събеседване. Изпитът по физическа подготовка на кандидатите ще се проведе чрез определяне на качествата им за сила, бързина и издръжливост. Тестът за обща култура включва 100 въпроса, като за всеки правилен отговор се дава по една точка.

Кандидатите могат да се запознаят с изискванията, на които трябва да отговарят, и с необходимите документи за конкурса чрез контактите посочени за връзка и информация.

За контакт и информация за конкурса:

- Военно окръжие II степен - Благоевград - (073) 88 51 05

- офис за военен отчет в община Симитли – 0886 27 77 34

- представители на Военно окръжие II степен - Благоевград - в офисите за военен отчет във всяка община в областта.

- интернет сайтове;

- на Министерство на отбраната - www.mod.bg

- на Централно военно окръжие - www.comd.bg



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов