Избрани Новини

Късо кино ще гледат кюстендилци отново тази вечер

Заглавията са от САЩ, Франция, Естония, Косово, Босна и Херцеговина

На предстоящото трето издание на Лятно кино в Кюстендил, ще се обърне повече внимание на чуждестранното кино със заглавия от САЩ, Франция, Естония, но и доста по-близките Косово и Босна и Херцеговина.
Кинопрожекциите са в 21:00 ч.
Препоръчва се да си носите нещо за сядане, в случай, че желаете да седнете на поляните.
Събитието се организира от Отдел "Култура и духовно развитие", Община Кюстендил.

Ще се започне с детския "Le Gouffre", в който двама младежи пътешественици св натъкват на огромна пропаст по пътя им без мост. Колко далеч са готови да стигнат, за да успеят да преминат?
"Curfew". Телефон. Стар и червен. Символ. Добре започва. Кръв, пороци, вода, човек, ножче, звънящ телефон и зов за помощ. Кой ли е? Възможно ли е да е човек, заради когото героят да преосмисли решението си и да се откаже от самоубийството? Отличен с награда Оскар през 2013 г.
"The Dragon" разказва легендата за малко село, дълбоко в отдалечените диви планини на Балкана, където векове наред всяка пролет се изпълнява ритуал, който пази селото от зли сили. С времето хората започват да забравят ритуала, с което се появяват външни вярвания и влияния, които започват да разделят хората помежду им.
"Villa Antropoff" ни въвежда в света на самозабравили се елити, където арогантността, егоизма и консумацията им отнема и последните капчици човечност.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов