Избрани Новини

Как да комбинирате завеси и покривки за легло в спалнята: съвети и трикове

Използването на правилната комбинация помага да оправите настроението в стаята

Има няколко техники за комбиниране на спално бельо като покривките за легло и завесите. Използването на правилната комбинация помага да оправите настроението в стаята.
                           Шийте завесите от същия плат като покривките
Използването на елементи, изработени от същия материал, е добро решение. Това ще премахне необходимостта от избор на текстура, стил. Можете да вземете текстил в една палитра, в контрастни цветове и т.н. Обикновено те купуват готови комплекти.

                           Добавете придружаваща тъкан
Текстилът също се плете, като се използва допълнителен материал. Пердетата и покривката се комбинират към възглавниците. Няколко калъфки за възглавници са направени в същия стил като завесите, няколко с одеяло. Друг вариант също е подходящ. Някои от лампите са закупени с абажур от плат в същия стил като одеялото, а няколко със завесите.
Като се вземе предвид интериорът текстилът трябва да се съчетае хармонично с дизайна.      Правила за избор: Вземат се предвид нюансите на комплекта мебели. Можете да използвате завеси, одеяло от същия цвят с нощни шкафчета, гардероб и т.н.
          Ако в интериора преобладават неутралните нюанси, те се "разреждат" с ярки цветове. Това оживява дизайна. Ако интериорът е направен в наситени цветове, те са "заглушени" от спокойните цветове на текстила.
          Не можете да използвате завеси или одеяло в същия диапазон с декорация. Поради това дизайнът ще се слее прекалено много. Платът трябва да се различава или да контрастира. Ако стените са украсени със зелени тапети, тогава завеси, каре са направени от светло зелен материал.

Когато купувате продукти, вземете предвид към коя страна са обърнати прозорците:

На юг - Нанесете сини, зелени, люлякови нюанси. Затъмняват слънчевата светлина, добавят малко прохлада към стаята.
На север - Използват се топли цветове, които добавят повече светлина - жълто, златисто, оранжево и т.н.
За да не експериментирате с цветове, се използват текстури на текстил, материали от класически тонове - бежово, пясъчно, кремаво. Те подхождат на всички дизайнерски нюанси. Използвайте обикновени тъкани без шарка. Красиви завеси и покривки ще украсят всяка спалня. Те трябва да се комбинират помежду си, както и с дизайна на стаята. Можете да закупите готов комплект, тъй като той вече включва продукти, които отговарят на посочените изисквания.
Източник: https://spalno-belyo.com/



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)