Избрани Новини

Пътуваща презентация преминава в общините Кочани, Виница и Делчево

Мотото е "Да опознаем историята, културата, традициите и туристическия потенциал на Белица"

Да опознаем историята, културата, традициите и туристическия потенциал на Белица.
С това мото преминава пътуващата презентация в общините Кочани, Виница и Делчево в изпълнение на трансграничния проект "Културен мост през вековете" с реф. номер СВС006.2.21.107, водещ партньор Народно читалище "Георги Тодоров 1885", Община Белица в партньорство с Източен планов регион за развитие, Република Северна Македония.
Туристическото представяне на културно-историческото и природно богатство на малката планинска община впечатли публиката от общините Кочани, Виница и Делчево.
В изнесените слова от градоначалниците на Кочани - Николчо Илиев, на Виница - Ивица Димитров, на Делчево - Горан Трайковски, на Зуица Ангелова - директор на Източния регион за развитие се чуха думи, подплатени с факти и събития, свързани с развитието на Община Белица, която трябва да служи за пример на всички развиващи се общини от източния регион. За това как се печелят инфраструктурни проекти по европейските програми - основен източник на средства за благоустрояване и създаване на благоприятна среда за хората. За създадените партньорски и приятелски отношения, които са много важни и не трябва да губим.
Градоначалниците на Кочани, Виница и Делчево приеха отправената покана от кмета на Белица Радослав Ревански да присъстват на закриването на проекта, което ще се състои на 31 август 2021 в Белица, за да съпреживеят заедно природния феномен.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов