Избрани Новини

Стартира културната програма "Rеndez-vous in the 80's" (снимки)

Събитието започна с пиесата "Вернисаж", написана от Вацлав Хавел

В Градската художествена галерия стартира културната програма "Rеndez-vous in the 80's". Организатор и куратор е Савина Топурска, с изключителната помощ на Община Благоевград и със съдействието на Градската художествена галерия, Драматичния театър "Никола Вапцаров" - Благоевград и издателство Black Flamingo Publishing.
Събитието започна в 18.00 часа с пиесата "Вернисаж", написана от Вацлав Хавел, преведена от Мартин Младенов, който освен фотограф е и преводач от чешки език.
Пиесата бе представена от актьори от Драматичния театър "Никола Вапцаров" – Благоевград. Режисьор на постановката е Маргарита Мачева, а актьорите Мариана Бонева, Иван Николов, Нено Койнарски представиха "Вернисаж" по един по-нетрадиционен начин пред публика -  театър на маса.
Инициативата продължи с откриването на фотографската документална изложба на Мартин Младенов. Фотографиите показват гледна точка към края на един политико-исторически период, видян през очите на един юноша, какъвто е бил фотографът в момента на заснемането на изображенията, заснети с различни фотоапарати през годините.
На откриването присъстваха и представители на издателство Black Flamingo Publishing, което разпространява книгите на Вацлав Хавел в България.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов