Избрани Новини

Утре "Пирин" гостува на ЦСКА-София

В миналия кръг "орлетата“ постигнаха първата си победа

В неделя, 22 август, от 21:00 ч. Пирин гостува на ЦСКА-София в мач от 5-ия кръг на Първа лига. В миналия кръг „орлетата“ постигнаха първата си победа след завръщането в елита, след като победиха ЦСКА1 948 с 4:1.
През седмицата пък предстоящият ни съперник записа загуба с 0:2 срещу чешкия Виктория (Пилзен) в първи мач от плейофите за влизане в групите на Лигата на конференциите.

Ден преди гостуването на стадион „Българска армия“ мениджърът на Пирин Уорън Фийни сподели очакванията си за двубоя пред www.fcpirin.com Ето какво заяви наставникът на „орлетата“:

„Готвим се с настроение. Първата победа за сезона, която постигнахме срещу ЦСКА 1948 оказа благотворно влияние на нашата работа в последните дни. Тук трябва да подчертая, че в първите два мача от сезона също имахме силни изяви, но просто не успяхме да ги реализираме и останахме без точки от тях. Но първата победа винаги е важна, защото дава допълнително самочувствие.

За предстоящия мач с ЦСКА няма нужда от допълнителна мотивация. Самия факт, че излизаме срещу един от най-силните отбори в България е достатъчен, за да мотивира нашите футболисти. Целта ни е да покажем на какво сме способни, да се насладим на срещата. Да се опитаме да направим добро представяне на този труден стадион и срещу този класен отбор. Надявам се, че ще бъдем на ниво. Още като футболист никога не съм се страхувал от даден съперник. Това важи с пълна сила и за кариерата ми като треньор.

Не съм фен на отлагането на мачове. Дори бях изненадан, когато ни отложиха мач, защото съперника играе в Европа. Привърженик съм на британската система – да се играят по три мача на седмица. Мисля, че това е полезно за всички отбори, защото така остават в добра игрова кондиция.

Николай Бодуров твърдо отпада, защото все още е контузен. През седмицата получихме добри новини за състоянието на Венцислав Бенгюзов, който се контузи в рамото в последния мач. Шансовете му за участие в утрешния двубой остават отворени. Останалите момчета са здрави и се готвят нормално. До прекъсването имаме две срещи и трябва да ги изиграем на добро ниво. След това, по време на паузата, ще продължим да работим здраво и да надграждаме “, заяви наставникът на Пирин.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов