Избрани Новини

ФК "Пирин" отстъпи на ЦСКА - София

В неделя, 29 август, "Пирин" приема "Лудогорец"

Пирин загуби с 0:1 при гостуването си на ЦСКА-София в мач от петия кръг на Първа лига. Въпреки, че остана с човек по-малко в 42-ата минута, заради несъществуващ втори жълт картон на капитана в тази среща Станислав Манолев, тимът ни бе равностоен и заслужено можеше да вземе актив. Единственият гол в мача отбеляза Кайседо в 39-ата минута. В началото на второто полувреме Петър Петров пък спаси дузпа, изпълнена именно от еквадореца и отсъдена след намесата на ВАР.
Срещата започна равностойно, а първото по-интересно положение дойде в 14-ата минута. Тогава направилият силен мач Мохамед Брахими пусна топката покрай Антов, който му препречи пътя, но реферът Димитър Димитров не отсъди нарушение.
В 28-ата минута Станислав Манолев отправи силен шут от 20 метра, но вратарят Бусато изби в корнер. Четири минути по-късно Вион шутира по земя, Петров изпусна топката, но добавката на Кайседо от три-четири метра излезе над напречната греда.

В 39-ата минута домакините откриха резултата. Йомов преодоля Попев отдясно и центрира отлично за Кайседо, който с глава вкара за 1:0.

Три минути по-късно Пирин остана с 10 човека след като Станислав Манолев получи втори жълт картон за несъществуващо нарушение срещу Вион.

В 52-ата минута ЦСКА – София стигна до дузпа. След преглед с ВАР реферът Димитър Димитров отсъди единайсет метров наказателен удар, преценявайки, че Станислав Костов, който бе с гръб към топката, е играл нарочно с ръка. С изпълнението се нагърби Кайседо, но Петър Петров направи блестящо спасяване.

В 62-ата минута топката се удари в ръката на Матай след като преди това Костов я отклони с глава, но този път реферът прецени да не посочва бялата точка.

В 65-ата минута дойде най-добрата ситуация за нащия отбор. Светослав Дяков изведе Краси Станоев сам срещу вратаря, но халфът стреля от 7-8 метра силно над напречната греда. Четири минути по-късно Чатакович уцели напречната греда с мощен шут от 23 метра. Секунди по-късно Жеферсон стреля фалцово покрай десния страничен стълб.

До края на двубоя Пирин бе по-активен на терена и не спря да преследва изравняването, но така и не успя да стигне до заслужената точка.

В неделя, 29 август, Пирин приема Лудогорец в мач от 6-ия кръг на Първа лига. Двубоят е от 21:00 ч. на стадион „Христо Ботев“.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)