Избрани Новини

Успешни са първите стартове на малките биатлонисти от Банско

Възпитаниците на Ирина Никулчина, Елена Георгиева и Георги Джолев се представиха отлично

25 момичета и момчета от Клуб по биатлон „Банско 2019” взеха участие в първия за сезона старт по летен биатлон, който се проведе през уикенда в родопския зимен център Чепеларе. Възпитаниците на Ирина Никулчина, Елена Георгиева и Георги Джолев се представиха отлично в състезанията за купа Ростер и с класирането си направиха сериозна заявка за бъдещи високи резултати.
Сандра Воденичарова, както и други деца в отбора на Банско, показа, че кръвта вода не става и два пъти се качи на почетната стълбица – за сребърен и за златен медал. Грешка в стрелбата попречи на Маринела Михова да спечели медал, но остана в топ 10. Чудесно класиране постигна Димитър Керанджиев с 4-то място без грешка в стрелбата и още едно класиране в челната десетка. В нея също са Иван Калайджиев и Георги Котирков. Веднага след тях се наредиха Никол Габерова, Ива Трайкова и Лео Трайков. Най-малката участничка в отбора на банскалии – Божидара Дурчова, се пребори за 10-то място. Тя беше и най-малката състезателка в съревнованието и получи специална купа за това.
Стартовете в Чепеларе са част от календара на БФБ в дисциплините спринт и индивидуален биатлон. В състезанието взеха участие 105 деца от водещите клубове в страната.
Само след 4 дни състезателите от Клуб по биатлон „Банско 2019” ще мерят сили с най-добрите от балканските страни в Троян. Там ще се проведат състезанията за Балканска купа – Троян, в които ще вземат участие мъже, жени, младежи и девойки, юноши и девойки старша и младша възраст в дисциплините спринт и преследване.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов