Избрани Новини

Обвиняем в кражба на енергийни напитки оставиха в ареста

Александър Р., на 38 години, е крадец-рецидивист

Мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на Александър Р., на 38 години,  взе Районен съд - Кюстендил под председателството на съдия Калин Василев. Той е привлечен от РП – Кюстендил в качеството му на обвиняем за кражба при условията на опасен рецидив. На 21.08.2021 г. от площадка за приемане на стоки пред складово помещение на хипермарект в Кюстендил е отнел чужди движими вещи – 24 бр. кена енергийна напитка, от владението на материално отговорно лице с намерението противозаконно да ги присвои.

Александър Р. е осъждан многократно – 28 пъти, като последното му наказание „лишаване от свобода“ е изтърпяно преди около 2 месеца, на 25.06.2021 година.

Повдигнато е обвинение, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“. От събраните на този ранен етап от разследването доказателства може да се направи обосновано предположение за авторство на инкриминираното деяние. Наличието на реалната опасност обвиняемият да се укрие или извърши престъпление е обосновано от обстоятелството, че А.Р. е многократно осъждан, предимно за престъпления срещу собствеността.

Определението подлежи на обжалване с частна жалба и частен протест в 3-дневен срок пред Окръжен съд - Кюстендил.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)