Избрани Новини

Децата от Школата по музика на Марин Бърдарев отиват на "Пирин Фолк" - Сандански

От 20 допуснати участници в "Детски Пирин Фолк" четири са негови възпитаници

Само след два дни, на 27 август /петък/, банскалии ще стискат палци за успешното представяне на децата от Школата по музика на Марин Бърдарев. От общо 20 допуснати участници в V-то издание на „Детски Пирин Фолк“ Сандански 2021, четири са възпитаници на талантливия музикант и педагог от Банско.
В предварителния кастинг, в конкуренция с над 200 деца от цяла България, журито допусна до участие в Сандански четири деца от Банско, представени от Марин Бърдарев. Той не само е техен преподавател по народно пеене, но и техен продуцент и аранжьор на автентичните песни от Банско и Разложката котловина.
Мина Игнатова ще пее „Садила мома”, Радостина Кехайова – „Я слушай, Яно мори”, Михаела Бояджийска – „Ранила мома”, а Иван Джолев ще пее една малко известна песен – „Седемдесет села шетам”.
„Пирин Фолк“ Сандански 2021, както и „Детски Пирин Фолк“ ще бъдат широко отразени медийно в директни излъчвания.
Певците от школата на Марин Бърдарев ще имат нужда от подкрепата на всички в онлайн гласуването, за да заемат призови места в класирането.
Часове преди началото на надпяването ще информираме всички любители на фолклора на кои номера могат да подкрепят децата от Банско.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов