Избрани Новини

Днес е последното издание на Лятно кино в Кюстендил

От 21:00 ч. кюстендилци ще гледат още къси филми

Днес от 21:00 ч. кюстендилци ще гледат още къси филми.
Наближава последното издание на Лятно кино в Кюстендил за това лято, но и изключително запомнящо се. Освен че ще излъчат български късометражен филм с над 36 световни фестивални отличия, ще навлезат и в сериозни теми като недостига на вода, обещават от Кинематограф.
Препоръчва се да си носите нещо за сядане в случай, че желаете да седнете на поляните.
Събитието се организира от Отдел "Култура и духовно развитие", Община Кюстендил.
Ще започнат с два филма, изключитено подходящи за деца - "The Rise And Fall of Globosome" (който се излъчва със специалното съдействие на Goethe-Institut Bulgarien и Arte Urbana Collectif / Арте Урбана Колектив) и "The Incident at Tower 37". И двата филма разглеждат връзката на човека с природата по един необичаен, но и много достъпен за въображението на децата начин.
"На червено" на Тома Вашаров - филм с над 36 световни фестивални награди, ще ни въведе в автобус, спрял на зациклил червен светофар, в който ситуацията излиза извън контрол, след като шофьора отказва да продължи.
"Insignificant" е едно невероятно визуално пътешествие през чудесата на Вселената в търсене на отговор на въпроса "Как е възможна магията на живота?". Освен тотален хит по света, филмът засяга изключително интересни философски въпроси.
Най-доброто предстои!



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов