Избрани Новини

Втори ден продължава Планинско изкачване "Осогово"

Участват четиридесет и осем пилоти, петима са от Република Северна Македония

Втори ден продължава последният, четвърти кръг от националния шампионат по планинско изкачване, който се провежда този уикенд край Кюстендил. Оспорваната надпревара ще определи шампионите в осемте класа. Участват четиридесет и осем пилоти, от които петима от Република Северна Македония.

Автомобилното състезание "Планинско изкачване – Осогово" се провежда на едно от най-техничните трасета в България, което е с дължина от 5 км. Стартът е в с.Богослов, община Кюстендил,  а финалът – в местността Студен кладенец. Организатор на състезанието е "Диамо Рейсинг Тийм", в партньорство с Община Кюстендил.

Днес от 11.00 часа е предвиден официалният старт на състезанието в с.Богослов. То ще протече в 2 манша. Награждаването се очаква да е в 15.00 часа в село Богослов.

За публиката организаторите са предвидили шоу с дрифт автомобили. Ще бъдат определени места по дължината на цялото трасе, така че да се гарантира безопасността на феновете и същевременно да има видимост към атрактивното каране на пилотите.  Движението по трасето ще бъде затворено от 10.00 часа днес.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов