Избрани Новини

Приказно приключи "Лято в музея" и "Лято в библиотеката" в Разлог (снимки)

Всички деца получиха грамоти за участие от музея и подаръчета

Официално приключиха летните занимания в музея и библиотеката в Разлог.
Стотици деца, десетки интелигентни инициативи на музейните и библиотечните работници превърнаха културните пространства в училища по родолюбие, в пространства на преклонение пред историята и духовните постижения на община Разлог, но и на световната съкровищница – чрез книгите.
В инициативите на музея се включиха много творци, обществени възпитатели, учители и местни творци. „Последният ден от инициативата ,,Лято в музея" премина с много смях, танци и веселие. - споделя директорката на музея Христина Манова - Всички деца получиха грамоти за участие от музея и подаръчета от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Община Разлог. Благодарим на Община Разлог за пълната подкрепа при организирането на инициативата. Благодарим на обществените възпитатели към Община Разлог за активното участие в зниманията с деца. Благодарим също и на Центъра за обществена подкрепа - Разлог. Инициативата нямаше да е същата без всички учители и общественици, които се включиха в заниманията с деца“ - сподели още Манова.
„Пътешествие с приказни герои" беше наречен последният ден от ”Лято в библиотеката”. Децата се превъплътиха в любими приказни и филмови герои. Забавляваха се с интересни игри, четене на откъси от избрани книги, песни и танци.
Най-важното – и музеят, и библиотеката през цялото лято се превърнаха в духовни пространства на децата от община Разлог, дело на ръководствата на Народно читалище "15 септември 1903-1909 г." - Разлог и Историческия музей – Разлог, Центъра за обществена подкрепа, всички възпитатели и учители, музейни работни и библиотекари, самодейци и доброволци.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов