Избрани Новини

"Пирин" загуби от "Лудогорец"

След паузата за националните отбори "Пирин" гостува на "Локомотив" (София)

Пирин загуби с 1:3 домакинството си на шампиона Лудогорец в мач от шестия кръг на Първа лига. „Орлетата“ откриха резултата в 3-та минута със страхотен гол на Мохамед Брахими, но Лудогорец изравни в 15-ата минута с гол на Са. През втората част пък играчите на Валдас Дамбраускас стигнаха до още две попадения – дело на Алекс Сантана и Пиерос Сотириу от дузпа. Мачът се игра без публика, заради наказанието, наложено на нашия отбор от ДК към БФС.
Срещата започна изненадващо и още в третата минута тимът ни откри резултата. Брахими напредна в половината на гостите и с отличен шут от 25 метра не остави никакви шансове на Кристиан Кахлина. Това бе втори гол за Мохамед Брахими от началото на сезона.

В 15-ата минута обаче гостите изравниха. След центриране от корнер на Кирил Десподов над всички се извиси Са и с глава изравни.

До края на първата част срещата бе равностойна в по-голямата си част. Гостите имаха териториално предимство, но така и не успяха да го материализират в нещо по-сериозно пред вратата на Петър Петров.

В 56-ата минута Лудогорец успя да излезе напред. Сантана осъществи индивидуална акция, преминавайки през трима футболисти на нашия отбор преди да прати топката неспасяемо във вратата от около 20 метра.

В 67-ата минута гостите получиха шанс да изпълнят дузпа за „игра с ръка“ на Стилян Николов, който абсолютно неволно закачи топката без да има видимост към ситуацията. Дузпата бе отсъдена след намесата на ВАР. Зад топката застана Сотириу и реализира.

След паузата за националните отбори Пирин гостува на Локомотив (София).



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)