Избрани Новини

С оперния фестивал Банско се утвърждава като културен център на Югозапада (снимки)

Художникът Асен Киров подреди картините си в изложба "Пътуване”

Две знакови музикални произведения в различни жанрове – опера и мюзикъл, подари на публиката Варненската държавна опера в поредното издание на Банско Опера Фест.
В последните дни на август, под открито небе в центъра на фестивалната столица на България бяха представени пред хилядна публика операта „Вълшебната флейта“ на Моцарт и мюзикъла „Човека от Ла Манча“ на Мич Лей и Дейл Васерман по безсмъртното произведение на Мигел Сервантес „Дон Кихот“.
На сцената в Банско блестяха звездите на Варненската опера – солисти, хористи, балетисти и оркестър. С тяхното изкуство посланията на едни от най-великите, просветени и светли умове в човешката история стигнаха до публиката чрез музика и слово.
Тазгодишният оперен фестивал беше дванайсети поред. С него Банско категорично утвърждава позицията си на само като фестивална столица, но и като културен център на Югозападна България.
Потвърждение за това е и продължаващата програма от седмото издание на Културни вечери „Традиции и изкуство” в Туристическия информационен център и на площад „Възраждане”. В края на седмицата отново имаше демонстрации на дърворезба и традиционни битови умения от миналото, баби от село Кремен пяха автентични народни песни, а в салона на информационния център художникът Асен Киров подреди картините си в изложба „Пътуване”. Творбите му могат да се видят до средата на седмицата, след което ще отстъпят място на нова изложба.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)