Избрани Новини

В Щип завърши проектът "Културен мост през вековете“

Беше представен туристическият филм "Докоснете духа на Белица“

В изпълнение на Дейност 13 – от проект „ Културен мост през вековете“ с реф. номер СВС006.2.21.107, водещ партньор Народно читалище "Георги Тодоров 1885", Община Белица в партньорство с Източен планов регион за развитие, Република Северна Македония,  град Щип В Щип, Северна Македония, се проведе откриване на санирано съоръжение, промоционално шоу за 3D видео картиране и закриване на проекта "Културен мост през вековете"в Щип.
На събитието присъстваха градоначалникът на община Щип и председател на Центъра за развитие на Източен планов регион, обединяващ общините от източния регион на Република Северна Македония – Сашко Николов, директори на културни институции, кметове на общини от регион Източен, Зуица Ангелова, директор на Цантъра за развитие на Източен планов регион, бившата директорка на Цантъра за развитие на източен планов регион Драгица Здравева, гости от община Белица.
Събитието бе организирано на открито пространство в близост до рехабилитираната църква "Свети Власие " на археологическия обект ISAR. По време на събитието бяха популяризирани рехабилитираната църква и реконструирания осветен път за достъп до църквата чрез използване на нови и иновативни подходи. По време на промоционалното събитие се проведе промоционално шоу за 3D видео картографиране. В хода на шоуто, 3D видео картирането, създадено в рамките на дейност 8, беше представен на видеостена в крепостта „Исар ” и туристическият филм „Докоснете духа на Белица“.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)