Избрани Новини

Бяла баня с дървен под - запознайте се с перфектното дуо!

Дървото е вечно. То добавя елегантност, естественост и благородство към всеки интериор. То затопля дори и най-неприветливите места и може да бъде основният елемент на декора. Естественото дърво като под в банята обаче е доста голямо предизвикателство. Има само няколко вида облицовки, които могат да се изържат на мокри и много влажни условия (а те обикновено са и много скъпи). Кои продукти си струва да изберете за бяла баня с дървен под?

Керамиката е добра алтернатива

Керамичните плочки за баня, подобни на дърво, отлично имитират външния вид на дървото, неговата структура и цвят. Керамичната имитация на дърво може да се превърне в мястото на ежедневната ни тоалетна завинаги благодарение на адаптацията си към условията в банята. А обхватът на възможностите за подреждане е много богат, тъй като плочките могат да са перфектната имитация на почти всякакъв вид дърво. Подовото отопление ви позволява да постигнете ефекта на естествено топло дърво под краката.

Бяло, дърво и ...

... Това би трябвало да е достатъчно. Дървото може да се съчетава перфектно с разнообразие от цветове и аксесоари. Най-красивото му допълнение обаче е БЯЛОТО. Както по стените, така и като доминиращ цвят на мебели и обзавеждане в бяла и дървена баня.

Изберете плочки, които позволяват рисуването на дървесните нишки да „резонира“, да покаже неговата текстура и пълната гама от цветове му. Бялото добавя простор, чистота към интериора и създава впечатление за дълбок мир - всичко това е желателно в баня с дървен под.

Дъски, килове или може би мозайка?

Различните видове дървесина произвеждат различни ефекти. Разбира се, всичко има значение: формат, пропорции, цвят, структура, ниво на гланц, характер на ръба, яснота на цветовете, подредба ...

Например, светлото дърво в комбинация с бели плочки ще освежи една стая, като по този начин ще я направи оптически по-голяма. Тази комбинация идеално се вписва с принципите на минимализма.

Когато подреждате бяла и дървена баня, струва си да помислите какъв цялостен ефект искате да постигнете? Колко елемента да привличат вниманието? Ако се фокусираме върху богатството на цветовете на дървения под, тогава стените трябва да са неутрален, почти "прозрачен" фон.

Белотата на стените на банята обаче не бива да бъде скучна. Напротив, тя може да се превърне в главния герой на интериора. Всичко, което трябва да направите, е да й придадете ефективна структура и да изберете изискани мебели, осветление и аксесоари. Тогава резултатът ще бъде много интересна, динамична комбинация.

Източник: aron-bg.com



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)