Избрани Новини

Катерина Хапсали представя сборника "Хора“ в Благоевград

Срещата с авторката е от 19:00 часа

Писателката Катерина Хапсали гостува в Благоевград днес с най-новата си книга – сборника с разкази „Хора“.

Катерина Хапсали е дългогодишен журналист, признат разказвач, PR и най-продаваният български автор на издателство „Колибри“. Именно с нея тази година, броени дни след гостуването й в Благоевград, ще се открие Фестивалът на българската литература в Брюксел.

Сборникът с разкази „Хора“ излезе в края на пролетта, но вече има запазено място в сърцата на читателите. Само няколко седмици след публикуването й, книгата вече беше откупена за филмиране.

Катерина Хапсали е също така автор на бестселърите „Гръцко кафе“ и „Сливовиц“, а стихосбирката й „През девет планини“ също срещна топъл прием сред публиката.
С романа си „Гръцко кафе“ Хапсали печели престижната награда „Перото“ за 2015 г., както и „Цветето на Хеликон“ за 2016 г.

Този септември маркира силен творчески период за авторката – след различни медийни предизвикателства и проекти през годините, Катерина ще оглави новия сайт „От града“ (www.otgrada.bg), посветен на „историите, които живеем“.

Писателката е родена в Пловдив като „студентско бебе“ по собствените й думи, но прекарва голяма част от детството си в Благоевград, откъдето е и родът й. Любовта й към града ясно личи в бестселъра й „Гръцко кафе“, както и в някои от нашумелите й разкази. 

Срещата с Катерина Хапсали е днес от 19:00 часа в Градската художествена галерия.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов