Избрани Новини

Кметът Стоянов положи цветя пред паметната плоча на полк. Кирил Чамишки в Благоевград

Мисия

13-09-2021, 16:12

Снимка:

Община Благоевград

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кметът на Благоевград Илко Стоянов представи новите си заместници

Кметът на Благоевград Илко Стоянов положи цветя пред паметната плоча на полк. Кирил Чамишки, намираща се при Регионална служба „Пожарна безопасност и защита на населението“, в знак на почит към загиналите пожарникари в изпълнение на своя дълг.

Церемонията се провежда всяка година по повод професионалния празник на пожарникарите 14 септември. Пред паметния знак се поклониха и директорът на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ инж. Георги Пармаков, областният управител на Благоевград Николай Шушков, директорът на ОД МВР – Благоевград ст. комисар Георги Кандев, полк. Митко Балтов, командир на Бригадно командване - Благоевград и граждани.

През 1995 година датата 14 септември е обявена за професионален празник на българските пожарникари. Това става с решение № 385 на Министерския съвет на Република България.

Ежегодно на тази дата българските пожарникари от цялата страна отбелязват своя празник тържествено и с разнообразни инициативи - отслужване на водосвети за здраве и успех, поднасяне на венци и цветя в памет на загинали колеги пожарникари, награждаване на служители от ГДПБЗН и териториалните звена ПБЗН, срещи с ветерани и много други.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)