Избрани Новини

ЦИК ще определи състава на РИК - Кюстендил

Партии и коалиции не постигнаха съгласие за ръководните длъжности в комисията

Политическите партии и коалиции в област Кюстендил не постигнаха консенсус за състава на Районната избирателна комисия за парламентарните и президентски избори, насрочени за 14 ноември 2021 г.

По време на днешните консултации, свикани от областния управител инж. Александър Пандурски, партиите и коалициите не се разбраха за председателското, зам.-председателското и секретарско място в РИК. Документите с протокола от проведените консултации ще бъдат изпратени в Централната избирателна комисия, която ще вземе решение за състава на РИК – Кюстендил.

"За съжаление, отново нямаше съгласие, но ЦИК е за това – да може да оцени позициите на всички и на база на това да назначи РИК. РИК е един екип, който би трябвало да работи заедно, в интерес на всички политически партии и на всички граждани на област Кюстендил, така че да произведе едни нормални избори със съдействието на Областна администрация и всички регионални звена“, коментира областният управител инж. Пандурски.

С решение на ЦИК за Кюстендилски МИР са определени общ брой 13 членове, в това число председател, двама заместник-председатели, секретар и членове, като се спазва съотношението между партиите и коалициите, както следва: за партия „Има такъв народ“ – 3 членове; за коалиция ГЕРБ - СДС – 3 членове, за коалиция „БСП за България” – 2 членове; за коалиция „Демократична България – обединение“ – 2 членове; за партия „ДПС” – 2 членове; за коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ – 1 член.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)