Избрани Новини

Отбелязваме Деня без загиналите на пътя

Мотото е "Лесно е да спасиш живот! Просто следвай правилата!"

По традиция всяка година на 21 септември, по инициатива на Европейската мрежа на службите на пътната полиция (TISPOL) и с подкрепата на Европейската комисия, се провежда Европейският ден без загинали на пътя. Тази година мотото на кампанията е "Лесно е да спасиш живот! Просто следвай правилата!".

Проектът насърчава участниците в пътното движение да мислят на първо място за безопасността, докато шофират, вървят пеша или карат велосипед — всички участници в пътното движение са от значение и малките промени в поведението могат да бъдат изключително важни.

Въпреки че пътищата на ЕС са най-сигурните в света, все още в пътнотранспортни произшествия продължават да загиват 70 души на ден, а 370 души на ден получават тежки наранявания, което променя живота им.

Община Симитли апелира към всички участници в движението - шофьори, мотористи, велосипедисти и пешеходци да спазват правилата за движение по пътищата, винаги да поставят предпазните колани или друг вид екипировка за запазване живота и здравето на хората, както и да спазват всички ограничения на скоростта, за да може всички да пристигнат живи и здрави.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов