Избрани Новини

Банско се включи в Европейската седмица на мобилността

Бяха организирани поредица от инициативи за повишаване безопасността на движението

За поредна година община Банско се включи в Европейската седмица на мобилността от 16 до 22 септември. В Банско и селищата от общината бяха организирани поредица от инициативи за повишаване безопасността на движението и насърчаване активния начин на живот.
Седмицата на мобилността започна с откриването за движение на новопостроената улица „Гранит” край река Глазне, с която се облекчава трафика в Банско и се създава удобство за туристите през зимния сезон за по-лесен достъп до ски зоната.
Дирекция „Национален парк Пирин” се обърна към всички с предизвикателство „Ходи пеша, а не с кола – част 2” с условие за извървени пеша не по-малко от 7000 крачки поне през един ден от седмицата на мобилността.
Най-много дейности имаше в Деня на безопасността на ROADPOL на 21 септември. Целта на акцията беше нула фатални инциденти при пътнотранспортни произшествия в този ден.
НУ "Паисий Хилендарски съвместно с РУ - Банско се присъеди към инициативата, като организира радиочас и беседа в училището, свързана с тазгодишното мото "Лесно е да спасиш живот! Просто спазвай правилата!", последвани от велопоход в парка и раздаване флаери на кампанията.
СУ "Неофит Рилски" се присъедини към начинанието с велопоход под мотото "Пазете ни на пътя" и беседи в час на класа на тема безопасност.
В Европейския ден без загинали на пътя в ОУ "Св.Св. Кирил и Методий" в с.Места бяха проведени различни мероприятия, чиято цел е учениците да осмислят своето безопасно поведение като участници в движението по пътищата.
Учениците от Гимназията по туризъм ,,Алеко Константинов“ се присъединиха към Европейската седмица на мобилността с дейности под мотото „Устойчива мобилност за здравословен начин на живот“. Специалисти проведоха инструктаж за безопасното придвижване по пътищата. Нагледно учениците бяха запознати с важността и значението на пътните знаци, с правилното пресичане на светофар, преминаване по пешеходна пътека и ЖП – прелези, подлези и надлези, движение в градски и извънградски условия.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)