Избрани Новини

Диана Dezir открива изложба-живопис в Дупница

Тя е под наслов "Единение ум-сърце"

В Дупница днес ще бъде открита изложбата-живопис "Единение ум-сърце" на Диана Dezir в галерия "Околийска къща". Културното събитие е от 12.00 часа.

Диана Здравкова Димитрова -Ривера/Dezir е родена на 28.08.1982 г. в Дупницa. През 2003 г. завършва "Педагогика на изобразителното изкуство" и "Труд и техника" в Педагогически колеж „Св.Иван Рилски“- Дупница/клон на ТУ- София. В същата година продължава образованието си в ТУ – София, специалност "Инженерен дизайн".
2012 г. е преломна в живота на Диана. Тя отново се събира с четките и платната, този път осъзнавайки, че това е призванието ѝ и пътят, по който иска да върви. Дава му и име – „Път към себе си“. Dezir e творчески псевдоним, означаващ желание. Желание да обагря всичко, до което се докосне. Желание да вдъхновява, да кара хората да се усмихват, и да твори един по-красив и добър свят.
Диана Dezir работи предимно в областта на живописта, но е търсач и експериментатор. Заучените и догматични теории не я удовлетворяват и тя започва да търси себе си извън рамките на всякакви стандарти. Днес, в отзвук на вътрешните си пориви, тя е изградила собствен почерк, който или провокира, или завладява, но никога не оставя публиката равнодушна. Няма коловози, в които да впише творческия си заряд. Вдъхновява се от живота и любовта във всичките ѝ измерения. Любовта е най-висшата съзидателна сила.

Има изложби в София, Русе, Бергас, Приморско, Сандански, Дупница, Франция, Испания, Германия.

 
 
 


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)