Избрани Новини

Днес е Световният ден на контрацепцията

България е една от страните с най-много аборти по желание

Мисията на Световния ден на контрацепцията е да допринесе за увеличаване знанията на младите хора за репродуктивното здраве и предпазване от нежелана бременност. Целта е да се насърчат младите хора да не се притесняват да говорят за неща, свързани със секса, възпроизводството и възможностите за предпазване от нежелана бременност и сексуално-предавани инфекции. Преди да решат да правят секс, те трябва да бъдат подготвени за това, да знаят откъде могат да намерят информация, да търсят помощта на специалист или близък човек, на когото могат да се доверят.

Факт е, че голяма част от младите хора не са информирани относно методите за предпазване от нежелана бременност, както и за опасностите от ненавременния и неразумен сексуален контакт. Младите хора не познават методите и средствата за предпазване от сексуално-предавани инфекции и нежелана бременност. България е една от страните с най-много аборти по желание, които съвсем не са безопасни, особено във възрастта 15 – 19 години.

Половината от българските жени в репродуктивна възраст не използват надежден и съвременен метод за предпазване от нежелана бременност.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов