Избрани Новини

Ремонтират неработещите фонтани в Дупница

До дни ще започне реставрация и на Часовниковата кула

Ремонтират се непускани от 25 години фонтани и градското стълбище при Часовниковата кула в Дупница, информира БНР. До дни ще започне реставрация и на самата кула - символ на града, обявиха от Общината. 

Фонтаните при подходите към Часовниковата кула не са функционирали повече от 25 години, голяма част от инсталацията е изчезнала и пробита, корозирала, което налага цялостна подмяна. След ремонта фонтаните ще бъдат напълно нови, с осветление, което е ще е аранжирано съобразно инфраструктурата на района.  

Същевременно върви и ремонт за подмяна на стълбището, стръмно, с денивелация близо 100 м за качване и слизане към градската градина. По средата е скулптурата "Ятачката", оцеляла въпреки тоталната подмяна на соцпаметници и соцсимволи в Дупница през 90-те години.

"В  комбинация стълбищата с фонтана ще се превърнат в изключително красиво място. Надявам се, че всичко ще бъде завършено за празника на Дупница - 19 октомври, когато да заработи фонтанът под Часовниковата кула", коментира градоначалникът инж. Методи Чимев, който следи лично изпълнението на ремонтите при Часовниковата кула.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)