Избрани Новини

Петрич показа гордо домакинство на състезание по планинско колоездене

Участваха 34 състезатели от четири държави

34 състезатели по планинско колоездене от четири държави – България, Франция, Швейцария и Великобритания записаха силно участие в поредното издание на Petrich DH по трасето за спускане „Папреница“ (3 км) в планината Беласица. Състезанието е част от календара на Международния колоездачен съюз (UCI) като състезание от 2-ри клас и носи точки за световната ранглиста.
При жените на първо място с най-добро време се класира Деница Тошева, при младежите 15 -16 г. Роберто Василев, категория 17 -18 г. петричанинът Димитър Мазнейков-Дидо.
При оспорвана надпревара на атрактивното планинско трасе „Папреница“ при мъже „Елит“ крайното класиране се подреди така: първо място за Готие Лонк, сребро за Стивън Гатев и бронзов медал за петричанина Димитър Мазнейков-Дидо.
Организаторите на авторитетната надпревара изразиха благодарност за подкрепата, оказана отново от кмета Димитър Бръчков, и последователната работа за утвърждаването на Петрич като сериозен партньор на Българската федерация по колоездене. Петрич е домакин на надпревари по планинско колоездене от този ранг за седма поредна година. На местно ниво организацията  подема клуб „Виво“.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов