Избрани Новини

Работна среща се състоя между Областна администрация Кюстендил и РИК

Бяха обсъдени въпроси, свързани с организирането и провеждането на изборите

Областният управител инж. Александър Пандурски и неговият екип проведоха работна среща с ръководството на новоназначената Районна избирателна комисия в Кюстендил.

С председателя на комисията Тодорка Илиева-Скрипкина, заместниците Илиян Хаджийски и Мария Чочова, секретаря Венцеслав Механджийски бяха обсъдени въпроси, свързани с организирането и провеждането на изборите за президент и вицепрезидент, както и за народни представители на 14 ноември.

По време на срещата Тодорка Илиева-Скрипкина докладва, че РИК – Кюстендил е провела първото си заседание, на което са се разгледали организационни въпроси относно мястото на работа, печата и адреса на РИК, както и назначаването на технически сътрудници, които ще подпомагат работата на комисията. „Предстои второ заседание, на което ще бъде одобрена единната номерация на секциите. Изпратени са и молби до всички общини в законоустановения срок да се изпратят заповедите за формиране на СИК-овете“, обясни още председателят на Районната избирателна комисия в Кюстендил.

„Работихме успешно на миналите избори и съм убеден, че и сега ще бъде така. Нашата задача е да си сътрудничим по най-оптималния начин, да осигурим едни добри условия за работа на вас и СИК-овете и да проведем едни нормални и спокойни избори“, заяви областният управител инж. Пандурски.

В работната среща се включиха също заместник областните управители Йордан Гогев и инж. Георги Илинов, главният секретар на администрацията Гергана Михайлова и Василка Манчева – директор Дирекция „АКРРДС‘.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)