Избрани Новини

Нови 80 положителни проби за Ковид-19 има в област Кюстендил

Вижте епидемиологичната обстановка в областта към 4.10.2021 г.

Нови 80 положителни проби за Ковид-19 има в област Кюстендил за изминалите три – от 1 октомври до 3 октомври. Новозаразените лица са от общините: Дупница – 36, Кюстендил – 36, Сапарева баня – 3, Бобов дол – 2, в Кочериново, Невестино и Бобошево има по 1 нов случай, съобщават от Областния оперативен щаб.

Към днешна дата в Ковид отделението на Общинската болница в Дупница са хоспитализирани 37 лица. Четирима от тях са интубирани, има и 22-ма пациенти на кислород и в средно тежко състояние.

Към този час в Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в Кюстендил са хоспитализирани 25 души. Един е на интензивно лечение, по-голяма част от пациентите са на кислород.

В Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“, Дупница са настанени за лечение 23-ма пациенти. Един е на интензивно лечение, а 10 души са на кислородна терапия и в средно тежко състояние.

През изминалите три дни има починали четирима души: мъж на 80 г. и мъж на 70 г. от община Дупница; 53-годишна жена и 75-годишен мъж от община Кюстендил. Лицата са имали придружаващи заболявания.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов